Само за едно денонощие в Мексико бяха убити трима

...
  Само за едно денонощие в Мексико бяха убити трима
Коментари Харесай

Мексико: Убиха трима държавни служители

 

Само за едно денонощие в Мексико бяха убити трима държавни чиновници, от които единият е новоизбрания кмет на град Буенависта, щата Мачоакан. Алесио Делгадо е разстрелян от непознати на входа на кметството. Загиналият е станал кмет, откакто е повдигнат за поста от обединението „ Заедно направихме историята ”.

Делгадо е третият служител, погубен в границите на последните 24 часа в Мексико. В петък бяха разстреляни градски консултант от партията „ Морена ” в град Тлакепаке (щата Халиско) и комисар по публичните въпроси на селото Сан Мигел Чималапас (щата Оахака).

През последните години Мексико е залята от вълна на принуждение, провокирана от войната сред наркокартелите за пренос на дрога през Съединени американски щати. Само по време на предизборната акция в Мексико бяха убити над 520 политици и държавни чиновници. Победителят в неотдавна провелите се президентски Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че има намерение да промени „ вектора ” на битката с престъпността от силова към обществена, пробвайки се да позволи казуса, който провокира принуждение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР